آشنایی با پروتکل NEAR

آشنایی با پروتکل NEAR

پروتکل NEAR یک بلاک چین لایه اول است. این بلاک چین رشد نسبتا خوبی داشته و با تکنولوژی خلاقانه و موثر خود توجه‌ها را جلب کرده است. در این مقاله با زیر و بم این پروژه آشنا خواهیم شد.

بنیان‌گذاران

اریک تراتمن به عنوان بنیان‌گذار این پروتکل شناخته می‌شود. او قبلا سابثه فعالیت در وال استریت را داشته و بنیانگذار viking education نیز هست. بنیان‌گذار سابق این پروژه Illia Polosukhin است. او بیشتر از ده سال تجربه فعالیت در صنعت رمزنگاری را دارد و سه سال در گوگل کار کرده است. بنیان‌گذار دیگر پروژه Alexander Skidanov است که سابقه کار در مایکروسافت را دارد.

NEAR چیست؟

همانطور که گفته شد این پروتکل یک بلاک چین لایه اول است. این پروژه موفق شد در دو مرحله جمع آوری سرمایه با وجود بازار رکودی ۵۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. این در حالی است که هنوز هیچ قسمتی از پروژه ساخته نشده بود. این اتفاق نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران چشم انداز بسیار روشنی برای پروژه نیر متصور هستند.

هدف این پروژه ساخت یک اینترنت کاملا جدید است. در این اینترنت دزدیدن اطلاعات برای شرکت‌های بزرگ بسیار سخت و تا حدودی غیرممکن خواهد بود. همچنین با وجود نیر قطع دسترسی به اینترنت برای دولت‌ها یا هکرهای خرابکار غیرممکن خواهد شد. اما بیایید نگاهی عمیق‌تر به پروژه داشته باشیم.

مکانیزم اجماع

یکی از مهم‌ترین نکات برای شناخت یک بلاک چین مکانیزم اجماع آن است. مکانیزم اجماع نیر Delegated Proof of Stake است. در این مکانیزم کاربران با رای گیری یک نماینده برای تایید تراکنش‌ها انتخاب می‌کنند.

رای گیری به اینصورت است که کاربران توکن‌های خود را به استیکینگ استخرهای مخصوصی منتقل می‌کنند و سپس استخر را به نماینده دلخواه خود لینک می‌کنند. در هر مرحله استخراج بین تعداد محدودی از نمایندگان رقابت شکل می‌گیرد بنابراین احتمال دارد تایید کننده‌های دو بلاک متوالی باهم متفاوت باشند.

بعد از تایید شدن بلاک پاداش بین تایید کننده و استخر لینک شده به آن تقسیم می‌شود. پاداش از هزینه کارمزد بلاک چین به دست می‌آید.

شاردینگ

شاردینگ یک راه حل مقیاس پذیری برای بلاک چین‌هاست. در این راه بلاک چین به قسمت‌ها یا به اصطلاح شاردهای کوچک‌تر تقسیم می‌شود تا تراکنش‌ها سریع‌تر و راحت‌تر انجام شوند.

نیر هم مکانیزم شاردینگ خودش را دارد. در این مکانیزم هنگام شلوغ شدن شبکه تایید کننده‌های بیشتری به وجود می‌آیند تا تراکنش‌ها سریع‌تر انجام شوند.

آدررس‌های قابل خواندن

آدرس‌های این بلاک چین به صورت پیش فرض برای انسان قابل خواندن هستند. مثلا آدرس به جای ترکیبی از اعداد و حروف چیزی قابل فهم مثل iranbit.near است. البته این ویژگی در اتریوم هم وجود دارد اما برای داشتن آن باید هزینه پرداخت کرد و در نیر رایگان است.

موارد استفاده پروتکل NEAR

دیفای: بر اساس سایت این پروژه یکی از کاربردهای نیر زمینه دیفای است. دیفای یکی از بخش‌های محبوب و پرسود بازار ارزهای دیجیتال است. با استفاده از rainbow bridge می‌توان قراردادهای هوشمند روی اتریوم را به نیر منتقل کرد و از این پروتکل در زمینه دیفای نیز استفاده کرد.

NFTها: NFT یکی بخش‌های جالب و دوست داشتنی دنیای کریپتو است. از طریق پروتکل NEAR می‌توان NFTها را خرید و فروش کرد.

DAOها: DAOها سازمان غیرمتمرکزی هستند که بدون نیاز به مدیر عامل یا یک قدرت متمرکز اداره می‌شوند. در این سازمان‌ها با استفاده از رای گیری تصمیم گیری می‌شود، هرکس توکن‌های بیشتری داشته باشد حق رای بیشتری دارد و اثر بیشتری روی سیستم می‌گذارد.

چارت پروتکل NAER

در حال نگارش این مطلب توکن این پروژه با قیمت ۱۱.۴۱ دلار معامله می‎شود و در رتبه ۲۰ بازار است و از اوج قیمتی خود که ۲۰ دلار است فاصله دارد. در هفته اخیر نیز نیر قرمزپوش بوده و رکود قیمت را تجربه کرده است.

کلام آخر

در این مقاله با پروتکل نیر آشنا شدیم. نکته مهم قبل از ورود به هر سرمایه‌گذاری درک کامل آن است. هرچه آشنایی شما با یک پروژه بیشتر باشد می‌تواند عاقلانه‌تر روی آن سرمایه‌گذاری کنید. قبل از سرمایه‌گذاری هر مبلغی به خوبی تحقیق کنید و کاملا ریسک و ریوارد پروژه را درک کنید.

Rate this post
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران بیت می‌باشد.